• Slider Image

de camping

Camping “Champ de la Chapelle”ligt in het midden van Frankrijk, niet ver van de steden St. Amand-Montrond, Montluçon, Bourges en Never en Moulins.

Gelegen in het “Forêt de Tronçais”één van de mooiste eikenwouden van Europa, biedt het een heerlijke verblijfplaats voor iedereen die sportief is, van natuur houdt en/0f van cultuur houdt.

Wij bieden 60 ruime plaatsen met elektriciteit en water op de plek zelf en 20 plaatsen “in het wild” , waar u zelf uw stek mag zoeken: in de zon of onder een boom, in de verste uithoek of dicht bij het sanitairgebouw.

 

Het sanitaire blok is netjes met douches, wastafels en wc’s, afwasbakken met warm water, een ruimte om kleding te wassen en spulletjes voor baby’s. Er staan 2 koelkastjes voor de gasten die dat zelf niet hebben en voor de minder mobiele mens zijn er aangepaste voorzieningen.

showers-f

utilities

utilities-2

Activiteiten

Het zwembad en het speelveld voor kleine kinderen (met o.a. een zandbak, duikelrek, wip en speelhuisje) is dicht bij de bar-kiosk en terras. Er zijn twee grote speelterreinen met o.a. voetbaldoeltjes, klimnetten en schommels voor de wat oudere kinderen. Nieuw in het seizoen 2016 is de 9-holes-voetgolf-baan, leuk om met de hele familie te spelen, net als een spelletje volleybal. Voor de teenagers (13 jaar en ouder) is er een eigen honk met Wii, Playstation, wifi, boeken en spelletjes.

activities-3

activities-1

activities-2

De omgeving

In de Auvergne, in het departement Allier, in het Bos van Tronçais vindt u onze camping, niet ver van de dorpjes Braize en St.Bonnet-Tronçais.

De Allier biedt een zeer afwisselend landschap: van de valleien van de rivieren de Allier en de Cher en het coulissen-landschap van de Bocage Bourbonnais tot de eerste heuvels van het Centraal Massief, u kunt het zo rustig of sportief maken als u zelf wilt.

Het “Forêt de Tronçais”is een regionaal natuurpark van 11.000 hectare. In het bos groeien voornamelijk eiken, waarvan sommige eeuwenoud, maar er komen ook beuken, berken en grove dennen voor. Het is vooral beroemd om de edelherten, wilde zwijnen, het vliegend hert en de vele soorten paddestoelen. Je kunt er heerlijk wandelen en fietscrossen of vissen en zwemmen in een van de vele etangs. Vanaf de camping zijn er wandelroutes of wandelingen met gids.

out-about-1

out-about-2

out-about-3

Het bos ligt ingeklemd tussen de Berry en het land van de oude vorsten van Bourbon. Een goede uitvalsbasis om landelijke dorpjes en middeleeuwse stadjes te bezoeken. Er is een overvloed van stoere kastelen, prachtige kathedralen en andere bezienswaardigheden. De vele plattelandsweggetjes zijn veilig om met de toerfiets (liefst vele versnellingen) heerlijke tochten te maken. Goede kaarten zijn verkrijgbaar in het Bureau de Tourisme en in de winkel in het dorp.

Het zwemstrandje van het Etang van St.Bonnet-Tronçais is slechts 5 km van de camping. Het dorpje zelf heeft alle winkels die u dagelijks nodig hebt: bakker, buurtsuper, NL kranten, café-pizzeria, souvenirs, postkantoor, dokter en apotheker. Die laatste twee hebt u hopelijk niet nodig.

OVER DE OMGEVING

Dus ……

persoonlijke ontvangst wasmachine klein winkeltje
toeristische informatie droogtrommel bar-kiosk met overdekt terras
gratis wifi op en rond terras babybadjes brood dépot in het seizoen
brievenbus aankleedkussens teenagers honk
bibliotheek chemisch toilet groot speelterrein
speel- en spelmateriaal kinder wc volleybalnet
ontvangst mobieltje warm water baskets, voetbaldoeltjes
direct toegang tot het bos koelkastjes fijne zandbak
boswandelingen 9 hole footgolf course
 tafeltennistafels
Translate »