De omgeving

Elk jaar worden er een vijftal internationale kunstenaars uitgenodigd om een natuurkunstwerk te maken met een kettingzaag. Er zijn er nu een 30 tal die door het bos verspreid staan. Fiets- en wandelroutes, die langs deze bijzondere kunststukken lopen, zijn verkrijgbaar bij het Touristen Bureau en op de camping.

forest-1 forest-2 forest-3

Ook alle info over markten, brocantes, middeleeuwse feesten en nog wat al niet meer, is verkrijgbaar op de camping.

5km – 10km Within 50km
dorpswinkels en markten
souvenirs
grote supermarkt
vvv
huisarts
apotheek/drogisterij
vismeren
zwemstrandje
speeltoestelen bij strand
fietsen te huur
café-pizzeria
hotels
tankstation
restaurants
markt/brocante
gezellige stadjes
middeleeuwse dorpjes
forten en kastelen
grote rivieren
Romeinse en Keltische ruïnes
kerken en kathedralen
winkelcentra
oud aquaduct
coulissen landschap
golfbaan
Romeinse bronnen
kunsttuin van Drulon
weekmarkt
restaurants
fluisterbootjes
middeleeuwse feesten

Kleintje Natuur

Op de camping vinden we de natuur belangrijk.

De veel voorkomende MUURHAGEDISSEN, die eenvoudig grijs-bruin van  kleur zijn met soms een beetje geel of blauw, houden er over het algemeen van om een zonnebad te nemen. Zo niet de VUURSALAMANDERS, deze houden meer van vochtige hoekjes en de schaduw van bladeren en stenen. De SMARAGDHAGEDIS is prachtig groen met blauw, schitterend als een edelsteen.

In de lente vindt u het VLIEGEND HERT in en rond de grote eikenbomen. Het insect heeft deze naam gekregen door het imposante gewei dat de mannetjes dragen en dat doet denken aan een hertengewei. Ze vliegen bijna verticaal om het gewicht van het gewei te compenseren, dat er alleen maar toe dient om de vrouwtjes en concurrerende mannetjes te imponeren. Ze lijken gevaarlijk maar zijn het totaal niet.

fire-salamander sand-lizard stag-beetle

 

 

 

 

 

 

Sommige vogels zijn moeilijk op de foto te krijgen, zoals de boomklever die vliegensvlug bij een stam omhoog en naar beneden loopt. Dat probleem heb je niet met de KOOLMEESTJES en andere soorten mezen, de vinken en de merels. De grootste lefschoppers stelen je het brood van de tafel. Je kunt 6 verschillende SPECHTEN ontdekken en hebt u wel eens een HOP gezien met zijn speciale kuif en zijn fel oranje en zwart-witte kleuren. Als de nacht valt dan komt de BOSUIL uit zijn schuilplaats en hoor je zijn lange gil. Vogelspotters ontdekten meer dan 80 soorten vogels in dit gebied.

Geen mens zal een EEKHOORNTJE kwaad doen, het meest sympathieke beestje van het bos. Alleen met veel geduld zijn ze te fotograferen.

De HAZELWORM is geen worm en geen slang maar een hagedis zonder poten. Als je hem te pakken krijgt dan kan zijn staart los laten, net als bij een gewone hagedis.

great-tits red-squirrel slow-worm

 

 

 

 

 

Kinderen vinden het leuk om krekels en SPRINKHANEN te zoeken. Er zijn er meer dan 1000 soorten en dus zijn ze wel even zoet.

In september kun je paardenkastanjes, hazelnoten, beukennoten, eikels en TAMME KASTANJES zoeken. Lekker om een pastanjepuree te maken, een hartige voor bij het vlees of een zoete voor bij het dessert. Ook vindt u vele lekkere PADDENSTOELEN, maar dat is alleen voor de kenner. Veiliger is het om BRAMEN te plukken en heerlijk jam te maken.

Bij de EDELHERTEN en de REEËN leven de mannetjes solitair. Het geburl in september is imposant. De vrouwtjes grazen heel vroeg in de ochtend en laat in de avond. U kunt ze vanaf de camping zien wanneer u erg stil bent en geluk hebt. Maar acht, de KOEIEN in buurman zijn weiland, in de ondergaande zon, dat is ook mooi, toch?

cows grasshopper sweet-chestnuts

Translate »