Betreffende de camping:

De medewerkers spreken Engels, Frans, Nederlands en Duits.

De camping is 6 ha groot met ruime plaatsen en een groot open recreatieterrein omgeven door bosjes.

60 plaatsen hebben water en 10 amp. elektriciteit en dan zijn er nog 20 grote plekken verspreid over 2 ha voor de wildkampeerders. Er worden volledig ingerichte tenten en enkele Mobil-Homes verhuurd.

De douches, wastafels en wc’s zijn allemaal in cabines. Naast de afwasbakken en de ruimte voor kledingwassen (wasmachine en droogtrommel) is er een invaliden toilet en wasruimte.

Nabij het zwembad is er een bar/kiosk met overdekt terras en gratis wifi, waar in het hoogseizoen vers brood verkrijgbaar is. ’s Avonds worden er kaas-en-wijn sessies gehouden of kampvuurtjes met marshmallows.

In de receptie vindt u een massa toeristische folders en een bibliotheek met boeken in diverse talen.

Op het speelterrein kan men voetballen en volleyballen, er is een basketbalkorf en er is zelfs een 9 holes voetgolfcourse. De kleinste gasten vermaken zich met de zandbak, duikelrek, klimnet, boomhut, en speelhuisjes. De teenagers (vanaf 13 jr.) hebben hun eigen hangplek met tafelvoetbal, PS2 en Wii.

 

De omgeving.

Het gebied is bekend als ‘La France profonde’ of ‘het diepe Frankrijk’, want zo wordt deze regio, die nog niet bedorven is door massatoerisme, genoemd.

Het prachtig glooiende landschap is rijk aan geschiedenis met zijn vele kastelen, kloosters, kathedralen, middeleeuwse stadscentra en eeuwenoude dorpen.

Op 5 km afstand ligt Saint Bonnet-Tronçais voor de eerste levensbehoeften: enkele winkels, een café-pizzeria, postkantoor en zelfs een huisarts. Er zijn een aantal uitstekende restaurantjes in de nabij omgeving.

Je kunt er prima fietsen en het zwemmeer met strandje en speeltoestellen is slechts 5 km van de camping.

In het bos kunt u wandelen, crossfietsen en paardrijden. Voor de meer avontuurlijke bezoeker is er de mogelijkheid om te kajakken of in een avonturenpark aan lange kabels naar beneden te suizen.

Ontdek ook de mogelijkheid om te vissen in de grote rivieren of in een van de vele meertjes.

Wat dacht u van Middeleeuwse feesten, brocantes, weekmarkten, oldtimershows, antiekmarkten,

open-atelierdagen en nog veel meer, welke met regelmaat worden georganiseerd. Eind augustus is er in Braize de super Ezelmarkt met vele activiteiten rondom.

 

Waar vindt u de camping

Camping Champ de la Chapelle is een ruime en rustige camping aan de rand van het eikenwoud La Forêt de Tronçais, precies in het midden van Frankrijk.

Gemakkelijk bereikbaar vanaf de snelweg A71. De camping is de perfecte basis voor een ontspannen vakantie.

 

©Champdelachapelle2018

 Designed by PigginPCs.com